Quantcast
Channel: Prima Pagina - Viaţa Liberă Galaţi - Viaţa Liberă Galaţi
Viewing all 12845 articles
Browse latest View live

ALEGERI LOCALE 2016/ CUM și UNDE pot vota bolnavii din spitalele din Galați

$
0
0
ALEGERI LOCALE 2016/ CUM și UNDE pot vota bolnavii din spitalele din Galați

Gălăţenii care, din motive de sănătate, nu se pot deplasa la secţiile de vot, dar care îşi doresc să-şi exercite dreptul de a-şi alege primarul, consilierii locali şi cei judeţeni, trebuie să ştie că este nevoie să solicite urna mobilă. Potrivit judecătorului Mihaela Diana Oancea, preşedintele Biroului Electoral Municipal (BEM), cererile se pot depune sâmbătă, 4 iunie, până la ora 20,00, la birourile electorale ale secţiilor de vot la care sunt arondaţi. „Aceste cereri trebuie să fie însoţite cu documente justificative, acte medicale, dacă există decizie de încadrare cu grad de handicap sau alte documente de acest gen, prin care să reiasă starea de boală. Nu trebuie să fie precizat în mod expres că nu este transportabil sau că nu este deplasabil, dar din actele medicale trebuie să poţi trage o astfel de concluzie”, a precizat preşedintele BEM Galaţi, care a adăugat că, în cazul în care alegătorul nu se află la domiciliul său, ci la o altă adresă, în îngrijirea unei persoane, spre exemplu, trebuie să solicite urnă mobilă la secţia de vot arondată zonei în care se află.

Judecătorul Mihaela Diana Oancea a explicat că, pe data de 5 iunie, în ziua votului, se vor deplasa cu urna mobilă la adresele indicate câte doi membri ai secţiilor de vot, care vor avea asupra lor listele suplimentare, buletine de vot şi, bineînţeles, ştampilă cu menţiunea „VOTAT”. Ulterior, după ce aceştia vor reveni în secţii, preşedinţii vor avea obligaţia să identifice, pentru fiecare dintre persoanele care au votat, secţia la care acestea erau arondate, conform cărţilor de identitate, şi să solicite, telefonic, radierea acestora.

Secţiile arondate spitalelor şi căminelor


Conform datelor puse la dispoziţie de reprezentanţii BEM, cei aflaţi în arestul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Galaţi vor solicita urna mobilă la secţia de votare nr. 130, iar cei din Penitenciar - la Secţia de votare nr. 37. Gălăţenii care se află în Spitalul de Psihiatrie vor depune cereri la Secţia nr. 43, cei din Spitalul de Boli Infecţioase - la Secţia nr. 42, cei de la Pneumoftiziologie - la Secţia nr. 38, în timp ce Spitalului CFR îi corespunde Secţia nr. 34.

Spitalului Judeţean i-au fost arondate nouă secţii de votare, câte una pentru fiecare etaj. Este vorba despre Secţiile cu nr. 52, 53, 54, 55, 92, 93, 98, 99 şi 100. Cei aflaţi în Spitalul Militar vor solicita urna mobilă la Secţia nr. 40, pacienţii Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie „Buna Vestire” - la Secţia nr. 35, iar cei ai Spitalului de Copii - la Secţia nr. 102.

Pentru cei din cadrul Căminului pentru Persoane Vârstnice „Sfântul Spiridon” cererile trebuie depuse la Secţia nr. 39, pentru cei din Centrul Medico Social - la Secţia nr. 39, pentru cei din Centrul pentru Persoane Vârstnice "Ştefan cel Mare" - Secţia nr. 21, pentru cei din Centrul pentru Persoane fără Adăpost - la Secţia nr. 43, iar pentru cei din Căminul de locuinţe şi sprijin pentru tineri - la Secţia nr. 41.

Conform estimărilor BEM, în cele 15 instituţii ar putea vota peste 3.000 de persoane.


Medicul ACUZAT că a furat pacienţi a SCĂPAT basma curată. Care a fost explicaţia

$
0
0
Medicul ACUZAT că a furat pacienţi a SCĂPAT basma curată. Care a fost explicaţia

Concluziile la care au ajuns inspectorii Casei de Asigurări în urma anchetei desfăşurate în privinţa dr. Cerasela Ciubotaru, acuzată că a "furat" pacienţi de pe listele altor medici, sunt de natură să o scoată pe aceasta de sub spectrul oricărei sancţiuni civile.

Potrivit unui comunicat al CAS Galaţi, medicul, care activează atât la UPU Galaţi, cât şi în cadrul cabinetului individual, nu se face vinovat de vreo faptă care să îi atragă sancţiunea rezilierii contractului cu Casa, aşa cum s-a întâmplat anul trecut. Mai exact, instituţia care gestionează fondurile din care sunt plătiţi medicii de familie pretinde că dr. Ciubotaru s-a aflat în culpă, greşind neintenţionat, când a raportat anumiţi pacienţi, pe fondul preluării praxisului de la un medic care a ieşit la pensie.

"La data de  1 martie 2016, C.M.I. Ciubotaru Cerasela s-a transformat în S.C. Cabinet Medical Cristianmed S.R.L. şi a preluat praxisul C.M.I. dr. Dănilă Mihăiţă. Din nota de relaţii dată de dr. Ciubotaru Cerasela, reiese că nu a cunoscut faptul că importul pacienţilor se face automat de către Casă în cazul preluării praxisului şi în situaţia transformării formei de organizare a cabinetului. Pentru raportarea lunii martie 2016, dr. Ciubotaru Cerasela a raportat în mod eronat lista de capitaţie neactualizată, listă existentă în baza de date a C.M.I.", se arată în comunicatul CAS Galaţi.

Pacienţii care s-au trezit peste noapte în "ograda" doctoriţei, fără să fi vrut acest lucru, au fost repuşi pe listele medicilor de familie iniţiali.

În judeţul Galaţi, la 17.000 de ȘOMERI, doar 242 de locuri de muncă vacante

$
0
0
În judeţul Galaţi, la 17.000 de ȘOMERI, doar 242 de locuri de muncă vacante

Rata şomajului înregistrată la finalul primului trimestru al anului 2016 a fost de 8,57 la sută la nivel judeţean, faţă de 9,30 la sută cât fusese la finalul aceleiaşi perioade din 2015. Astfel, numărul şomerilor înregistraţi în judeţul Galaţi este de 17.362 de persoane, conform unui comunicat al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Galaţi.

"Din totalul şomerilor, doar 1901 primesc îndemnizaţie de şomaj, în timp ce 15.461 sunt neindemnizaţi. Faţă de începutul anului, a scăzut numărul celor care primesc indemnizaţie de şomaj cu 507 persoane", ne-a declarat Cezar Năstase, directorul AJOFM Galaţi.

Conform ultimei raportări a locurilor de muncă vacante, pentru şomerii gălăţeni sunt doar 242 de posturi disponibile, cel puţin în oferta AJOFM. Cele mai multe firme sunt în căutarea de muncitori cu studii medii, însă şi cei cu studiile superioare au şansa lor la angajare. Astfel, din total de 242 de locuri de muncă, 184 sunt adresate şomerilor care au terminat măcar 10 clase sau au finalizat liceul, aceştia putând să lucreze ca sudori (21), strungari la maşini de alezat (12), polizatori (10), operator suport tehnic pentru servicii de comunicaţii electronice (13), maşinist, lăcătuş montator, femeie de serviciu, agent de securitate, brutar, agent de vânzări, etc.

Aproape 400 de şomeri au studii superioare


Pentru absolvenţii de facultate, oferta de locuri de muncă este în continuare săracă. Din ultima raportare a AJOFM Galaţi, pentru aceştia sunt disponibile mai puţin de 10 posturi, fapt care ar duce la o concurenţă de aproape 40 de persoane pe fiecare loc de muncă vacant.

"Pentru ca absolvenţii de studii superioare să aibă la dispoziţie mai multe locuri de muncă este nevoie de o creştere a volumului de investiţii din zonă, dar şi de creşterea nivelului lor de pregătire", ne-a mai declarat directorul AJOFM. Pentru ei sunt disponibile, la sfârşit de mai 2016, posturi de proiectant inginer mecanic, proiectant inginer electronist, inginer mecanic, controlor calitate şi contabil.

Persoanele interesante de accesarea ofertei de locuri de muncă sau de obţinerea mai multor detalii cu privire la intrarea în evidenţele AJOFM Galaţi sunt aşteptate la sediul AJOFM, din strada Domnească, nr. 191, de luni până vineri, între orele 8,30 - 16,00. Detalii suplimentare privind locurile de muncă vacante pot fi aflate şi pe pagina de facebook a AJOFM Galaţi.

MIGRAȚIA POLITICĂ, la mare căutare. Trecutul politic al candidaţilor la Primăria Galaţi

$
0
0
MIGRAȚIA POLITICĂ, la mare căutare. Trecutul politic al candidaţilor la Primăria Galaţi

Vorba românească "Spune-mi cu cine te însoţeşti, ca să-ţi spun cine eşti" este mai valabilă ca oricând pe această ultimă sută de metri a campaniei electorale, când gălăţenii nehotărâţi ar trebui să decidă cui îşi dau votul. Pentru că trecutul politic al candidaţilor la Primăria municipiului Galaţi nu poate fi şters cu buretele, ba chiar poate spune multe despre personalitatea lor, vă prezentăm o analiză a traiectoriei lor politice. Precizăm că ordinea este cea în care îi veţi găsi pe candidaţi pe buletinul de vot.

Eugen Durbacă


Candidatul ALDE Eugen Durbacă este cel mai longeviv lider politic din Galaţi. A avut funcţii importante şi în cadrul PCR: membru în Comitetul Judeţean, începând din 1984, şi chiar deputat în Consiliul Popular Judeţean Galaţi. Şi-a început evoluţia post-decembristă în februarie 1992, când a fost ales primar al oraşului din partea USD (Uniunea Stângii Democrate). Câteva luni mai târziu, în acelaşi an, era deja la agrarienii PDAR, apoi a migrat la PDSR, unde a câştigat un al doila mandat de primar. A plecat apoi la Alianţa pentru România (ApR), partidul lui Teodor Meleşcanu. Când ApR a fuzionat cu PNL, Durbacă a plecat cu organizaţie cu tot la Partidul Democrat (PD), iar de acolo la Partidul Umanist Român (PUR). Formaţiunea şi-a schimbat numele în Partidul Conservator (PC), iar acum a devenit, prin contopirea cu Partidul Liberal Reformator (PLR), ALDE (Alianţa Liberalilor şi Democraţilor), formaţiune la care Durbacă este preşedintele organizaţiei judeţene. Din 1992, încoace, „călit” prin USD, PDAR, PDSR, ApR, PD, PUR, PC şi ALDE, Eugen Durbacă, a fost primarul Galaţiului timp de două mandate, consilier local, preşedinte şi apoi vicepreşedinte al Consiliului Judeţului, iar acum este senator.

Marius Stan

Primarul municipiului Galaţi, Marius Stan, candidat UNPR pentru un nou mandat, şi-a început activitatea politică în PNL. În februarie 1992, candida pe lista PNL pentru Consiliul Local al municipiului Galaţi. În toamna anului 2007, a fost lansat în cursa pentru Primăria Galaţi din partea Alternativei Ecologice din România (AER), dar susţine că nu a fost membru al acestui partid. În primăvara anului 2008, a devenit candidatul PNL la Primăria Galaţi. Marius Stan a părăsit PNL în septembrie 2014, când a semnat adeziunea la UNPR, unde în prezent este preşedintele organizaţiei municipale. Înainte de a fi ales primar, Marius Stan a fost consilier local PNL.

Nicuşor Ciumacenco


Candidatul PNL Nicuşor Ciumacenco şi-a început activitatea politică în timpul studenţiei, în cadrul Partidului Naţional Ţărănesc, filiala Cluj. Apoi, în cadrul PSD Galaţi, Ciumacenco a fost lider al organizaţiei de tineret. În 2008 a fost ales consilier local PSD şi viceprimar al municipiului Galaţi. În primăvara anului 2012 a demisionat şi din partid şi din ambele funcţii de ales local şi a candidat ca independent la Primăria municipiului Galaţi. În acelaşi an, a revenit în viaţa politică, înscriindu-se în PDL, partid care a fuzionat ulterior cu PNL. Ciumacenco este preşedintele organizaţiei municipale a PNL Galaţi.

Ionuţ Pucheanu


Candidatul PSD la Primăria Galaţi, Ionuţ Pucheanu, nu a activat în cadrul vreunui alt partid. Politicianul este preşedintele organizaţiei municipale de tineret a PSD Galaţi. În afară de funcţia de director al Serviciului Public Ecosal, Pucheanu nu a ocupat alte funcţii administrative sau elective.

Cătălin Cristache


Cătălin Cristache candidează din partea PMP pentru funcţia de primar. Politicianul a activat, în timpul studenţiei, la PSD, dar susţine că nu a avut o adeziune politică la acest partid. A fost membru al PC Galaţi, apoi membru al PDL Galaţi, formaţiune pe lista căreia a câştigat, în 2012, un mandat de consilier local. Nu şi l-a dus la bun sfârşit, pentru că a fost exclus de democrat-liberali din partid. În prezent este preşedintele organizaţiei judeţene a PMP Galaţi.

Daniela Chelaru


Candidata PND la Primăria municipiului Galaţi este Daniela Chelaru. Potrivit propriilor declaraţii, politiciana a fost, în studenţiei, membră a Organizaţiei de Tineret a PD. Conform datelor noastre, nu a mai ocupat, până acum, vreo funcţie administrativă sau aleasă.

Iulian Aramă


Iulian Aramă este candidatul PSRO la Primăria municipiului Galaţi. Şi-a început activitatea politică în 2002, la PD, partid care a devenit, ulterior, PDL. În 2014, a fost, pentru câteva luni, membru PMP, apoi, din aprilie 2015, a devenit membru al Partidului Socialist Român (PSRO), preşedinte al organizaţiei judeţene. Iulian Aramă are o experienţă vastă de consilier judeţean.

Constantin Telegan


Numele lui Constantin Telegan, candidatul PML la fotoliul de primar, le este cunoscut gălăţenilor de pe buletinele de vot ale scrutinele anterioare. Telegan a fost membru PNŢCD, apoi a activat în Forţa Civică. În prezent se mândreşte că a înfiinţat două formaţiuni politice: Partidul Gălăţenilor şi Partidul Mişcarea Liberală. Nu a avut vreodată vreo funcţie administrativă sau electivă.

Monica Roman


Monica Roman este candidata PRU la Primăria municipiului Galaţi. Înainte de a intra în acest partid, unde deţine funcţia de preşedinte al organizaţiei municipale, Monica Roman a mai făcut politică. Potrivit declaraţiilor sale, ea a fost, în 2008, membră PDL.

Ionel Goldură


Ionel Goldură, candidat independent la Primăria municipiului Galaţi, se consideră singurul „independent veritabil”, pentru că nu a mai făcut parte din vreun partid politic până acum. Nu a deţinut, până acum, nicio funcţie administrativă sau aleasă.

Daniela-Simona Vreme


Candidată independentă Daniela-Simona Vreme are experienţă politică. A fost membră a partidului lui Dan Diaconescu, PP-DD, până la fuziunea acestei formaţiuni cu UNPR. În mandatul care tocmai se încheie, a fost consilier judeţean.

Dorin Butunoiu


Candidatul independent Dorin Butunoiu are şi el experienţă politică. Potrivit declaraţiilor sale, a devenit membru PSD la vârsta de 18 ani. A părăsit social-democraţia în acest an, şi a fost, vreme de o lună, membru PMP. În mandatul care tocmai se încheie, a fost consilier judeţean.

La mâna aleşilor locali, UNDA VERDE intră în prelungiri

$
0
0
La mâna aleşilor locali, UNDA VERDE intră în prelungiri


Aleşii locali au fost convocaţi, ieri, 31 mai, în şedinţă de îndată, pentru a aproba prelungirea până la 31 august 2016 a termenului de finalizare pentru şase investiţii cu fonduri europene.

Motivaţia a fost aceea că, potrivit unei adrese transmise de Agenţia de Dezvoltare Regională Sud-Est, pentru proiectele cu valoarea totală sub 5 milioane de euro, care nu se finalizează la data de 30 iunie 2016, se poate prelungi durata contractului de finanţare cu două luni. Însă numai cu acordul Consiliului Local!

Prima pe lista investiţiilor este "unda verde", respectiv "Sisteme inteligente pentru managementul traficului în vederea creşterii fluenţei şi siguranţei circulaţiei şi a prevenirii criminalităţii" - investiţie de 19,2 milioane de lei, proiect care ar fi trebuit finalizat ieri, pe 31 mai. Cel puţin aşa prevedea hotărârea Consiliului Local votată la finele anului trecut, când s-a prelungit prima dată termenul de finalizare, care, conform documentului iniţial, trebuia să fie 31 decembrie 2015. Potrivit Primăriei, la această dată sunt în curs de finalizare lucrările civile şi urmează a fi realizate teste şi probe în vederea efectuării recepţiei la terminarea lucrărilor şi a recepţiei la punerea în funcţiune a sistemului inteligent pentru managementul traficului.

La finele acestei luni ar mai fi trebuit să fie finalizate Centrul comunitar de servicii sociale de pe strada Ştiinţei nr. 26, dar şi reabilitarea termică a blocurilor de locuinţe G10, X4, Y5, Y6 şi Y7. Numai că nici aceste proiecte nu se vor încadra în acest termen, stabilit tot prin hotărârea aleşilor locali, la finele anului trecut.

Tot în prelungiri până la 31 august trebuie să intre şi Centrul de zi pentru copiii cu autism, dar şi proaspăt inaugurata modernizare a Centrului Multifuncţional de servicii socio-medicale pentru persoane vârstnice din Galaţi.

Până la închiderea ediţiei nu am reuşit să aflăm dacă aleşii s-au prezentat la şedinţa de îndată şi dacă au fost de acord cu prelungirile propuse. Cert este că dacă ele nu vor primi girul Consiliului Local, potrivit autorităţilor, oraşul riscă să plătească de la bugetul local corecţii financiare.

ȘOFERII TRANSURB sunt exploataţi, acuză un lider sindical. Se cere urgentarea angajărilor

$
0
0
ȘOFERII TRANSURB sunt exploataţi, acuză un lider sindical. Se cere urgentarea angajărilor

Şoferii mijloacelor publice de transport în comun, care, de pe data de 9 mai, asigură acest serviciu în întreg municipiul Galaţi, sunt supuşi unor eforturi fizice şi psihice exagerate, întrucât mulţi lucrează câte zece ore pe zi, timp de 10-15 zile la rând, acuză preşedintele filialei locale a Cartel Alfa, Romică Gîrneaţă.

Liderul sindical a ridicat problema salariaţilor Transurb în ultima şedinţă a Comisiei de Dialog Social, desfăşurată la Prefectură, în cadrul căreia a solicitat reprezentanţilor municipalităţii "să dea un impuls" conducerii Transurb pentru ca angajările de şoferi şi vatmani să fie urgentate. "Vă rog să daţi un impuls, sunt deja patru cazuri de surmenaj în rândul oamenilor. Nu mai pot susţine singuri aşa ceva. Doamna directoare tot spune că face analize. Dacă mai stăm aşa vreo două luni, nu ştiu ce mai găsim acolo. Sindicatul a tras semnale de alarmă către conducere şi Consiliul de Administraţie. Mai am o rugăminte către cei care desemnează membrii Consiliului de Administraţie - avem presiuni mari pe sindicate din partea lor. Un membru al CA să-i spună unui şofer, care pleacă acasă la 12 noaptea şi vine la 4,30, să nu se mai uite la televizor, că de-asta este obosit, este nesimţire curată", a afirmat liderul Cartel Alfa.

Prezent la şedinţă, viceprimarul Florin Popa a declarat că unii dintre foştii şoferi ai microbuzelor, care au dispărut de pe trasee la începutul lunii mai, au fost angajaţi la Transurb, iar operaţiunea de selecţie continuă, precizând totodată că "nu se pot face toate în acelaşi timp".

Este nevoie de peste 100 de noi angajaţi


Conducerea Transurb ne-a declarat că, până la acest moment, operatorul de transport public în comun a angajat aproximativ 60 de conducători auto (vatmani, şoferi de autobuz şi troleibuze), iar procesul de selecţie continuă. Aceasta a afirmat că, după ce Transurb a preluat în totalitate acest serviciu, este nevoie de angajarea a peste 100 de persoane.

Reprezentanţii societăţii au precizat că operatorul nu a putut demara angajări, înainte de a fi eliminate microbuzele private, din vina Consiliului Local, care nu a dorit o modificare a organigramei în timp util (nici acum nu există o nouă organigramă aprobată) şi nu a fost ferm în decizii. "Până pe 9 mai, noi nu am ştiut sigur că vom rămâne singuri pe trasee. Domnul Gîrneaţă nu reprezintă Sindicatul Şoferilor Liberi de la Transurb, nu ştiu în ce calitate a vorbit dânsul", ne-a comunicat conducerea Transurb.

Licitaţie eşuată, amânată, anulată... PLAJA DUNĂREA rămâne ÎNCHISĂ şi vara asta

$
0
0
Licitaţie eşuată, amânată, anulată... PLAJA DUNĂREA rămâne ÎNCHISĂ şi vara asta

Închisă pe 14 august 2014, după ce Direcţia de Sănătate Publică a constatat starea jalnică a bazinului, fără sistem de filtrare a apei, cabinele insalubre şi WC-urile mizere, Plaja "Dunărea" va rămâne ferecată şi anul acesta, la fel ca anul trecut! Şi tot ca anul trecut, autorităţile se străduiesc să găsească un investitor care să o transforme într-un loc civilizat de plajă, scăldat şi agrement, dacă nu într-un parc acvatic, aşa cum ar merita oraşul. Numai că, dacă anul trecut la licitaţia organizată pentru concesionarea plajei nu a venit nimeni, acum licitaţia nici măcar nu poate fi pornită, deoarece caietul de sarcini pentru o nouă licitaţie nu a primit girul consilierilor.

Vara trecută, Plaja "Dunărea" a fost preluată din concesiunea SC Gospodărire Urbană SRL în administrarea Consiliului Local Galaţi, iar Primăria spera că îi va găsi un management privat care să o transforme în ceea ce ar trebui să fie: un parc acvatic modern şi civilizat. Pe 25 iunie 2015, Consiliul Local a aprobat concesionarea prin licitaţie publică deschisă a unui teren şi a unor construcţii din incinta bazei de agrement Plaja "Dunărea". Valoarea investiţiei şi termenul în care va fi executată lucrarea erau cele care ar fi contat în stabilirea câştigătorului.

Iniţial, fusese stabilită data de 3 august 2015 pentru licitaţie, dar, pentru că nu s-a prezentat nimeni, municipalitatea a reprogramat data-limită de depunere a ofertelor pentru 17 august 2015. Apoi a amânat procedura de concesionare prin licitaţie publică deschisă… pe termen nelimitat.

În aceste condiţii, Primăria a refăcut caietul de sarcini, fiind stipulate explicit etapele şi investiţiile ce trebuie făcute. Potrivit autorităţilor, proiectul de hotărâre privind noua licitaţie pentru concesionare a ajuns pe masa aleşilor locali încă din luna aprilie. Numai că nu a primit avizele de specialitate pentru a putea intra în dezbaterea şi aprobarea Consiliului Local. Mai mult, de această dată, municipalitatea spune că ar exista şi o firmă interesată să participe la licitaţie - Aqua Azur.

Degeaba, însă, fără girul aleşilor, licitaţia nu poate fi demarată. Şi cum Plaja "Dunărea" nu îndeplineşte condiţiile igienico-sanitare de funcţionare, e clar că va rămâne închisă şi în această vară. Păcat!

VEȘTI BUNE! Burse pentru elevi şi bani pe concedii pentru profesori

$
0
0
VEȘTI BUNE! Burse pentru elevi şi bani pe concedii pentru profesori

Potrivit unui comunicat de presă remis redacţiei, consilierii locali ai municipiului Galaţi au aprobat, reuniţi în şedinţă de îndată, rectificarea bugetului local al oraşului. Asta înseamnă, în primul rând, bani de burse pentru elevii gălăţeni, dar şi bani pentru investiţii la Spitalul de Copii.

„Banii de burse pentru elevii cu rezultate remarcabile vor fi viraţi către şcoli, începând de săptămâna viitoare”, a precizat Primăria.

În acelaşi comunicat de presă, municipalitatea aduce la cunoştinţa angajaţilor din educaţie că are în cont banii pentru concedii, care vor fi viraţi către unităţile de învăţământ, conform calendarului stabilit.

„Facem această precizare pentru a dezminţi zvonurile lansate în diverse medii, care acreditează ideea că nu ar fi bani pentru plata concediilor în sectorul educaţie. Facem apel la cadrele didactice şi la ceilalţi lucrători din învăţământ să verifice, din surse oficiale, informaţiile care circulă în spaţiul public”, se arată în comunicatul de presă.


”Piedici” pentru maşini în intersecţia cu cele mai multe ACCIDENTE din Galaţi

$
0
0
”Piedici” pentru maşini în intersecţia cu cele mai multe ACCIDENTE din Galaţi


Intersecţia străzilor Movilei şi Poşta Veche a fost luată, în sfârşit, în seamă, după ce în zonă s-au petrecut zeci de evenimente rutiere, pe fondul neacordării de prioritate


Este puţin probabil să aibă cineva o evidenţă exactă a tamponărilor şi accidentelor petrecute, în ultimii ani, în intersecţia străzilor Movilei şi Poşta Veche, dar cu siguranţă numărul acestora este de categoria zecilor. Uneori, chiar mai multe pe săptămână sau chiar în cursul aceleiaşi zile. Cauza a fost, invariabil, aceeaşi: neacordarea de prioritate de către şoferii care circulau pe Poşta Veche, deşi pe ambele sensuri de mers erau indicatoare STOP, care ar fi trebuit să fie suficiente ca să-i determine să încetinească. Semnele de circulaţie s-au dovedit însă ineficiente, intersecţia devenind, în timp, locul din Galaţi unde s-au înregistrat cele mai multe evenimente rutiere, fiecare soldat cu avarierea gravă a cel puţin două maşini.

Limitatoare de cauciuc


Voci din rândul şoferilor, dar şi din cel al gălăţenilor care au case în zonă şi ale căror imobile au fost nu odată „obstacole” în care s-au oprit maşinile în urma coliziunii au cerut insistent luarea unor măsuri pentru stoparea fenomenului. Echipaje de poliţie sau limitatoare de viteză au fost soluţiile cele mai sugeratei şi, iată, după ani de zile în care accidentele s-au produs cu regularitate de metronom, una dintre ele a fost adoptată.

Limitatoarele de viteză au apărut pe Poşta Veche, pe ambele sensuri de mers în apropierea indicatoarelor STOP, astfel că şoferii ar trebui măcar să încetinească, dacă nu chiar să oprească, înainte de a traversa strada Movilei.

Chiar şi aşa, riscurile nu sunt eliminate în totalitate, susţin unii şoferi. "Sunt bune pentru cei care conduc corect, dar şmecherii le vor ocoli sau vor trece peste ele cu viteză şi tot nu se vor asigura cum trebuie", susţine Doru Ispas, şofer.

Cel mai recent accident a avut loc în intersecţia cu pricina pe 26 mai şi s-a soldat cu avarierea a trei maşini.

{gallery}MasuriStrada{/gallery}

Doar trei zile până la ”gongul” electoral. CINE va conduce Consiliul Judeţean Galați în următorii patru ani

$
0
0
Doar trei zile până la ”gongul” electoral. CINE va conduce Consiliul Judeţean Galați în următorii patru ani

Întrucât campania electorală se află pe ultima sută de metri, iar peste doar trei zile gălăţenii vor merge să-şi aleagă, pentru următorii patru ani, viitorii consilieri judeţeni (35 la număr), „Viaţa liberă” vă readuce în prim-plan cele opt partide pe care le veţi găsi pe buletinele de vot (în ordinea deja stabilită), împreună cu cei doi independenţi, care aspiră la fotoliul de ales judeţean.

Reamintim că preşedintele Consiliului Judeţean nu va mai fi ales prin vot uninominal, aşa cum s-a întâmplat în 2008 şi 2012, ci va proveni din rândul consilierilor, în urma negocierilor şi alianţelor politice, care se vor purta oficial după rezultatele scrutinului de duminică. Toate aceste mari formaţiuni politice au anunţat deja cine sunt persoanele pe care le vor susţine pentru şefia Consiliului Judeţean: ALDE – Eugen Durbacă, UNPR – Eugen Chebac, PNL – Iuliana-Tania Bogdan şi PSD – Costel Fotea

Ei vă cer votul


Întrucât spaţiul nu ne permite să prezentăm întreaga listă de consilieri propusă de fiecare formaţiune politică, vă facem cunoscut care sunt primii zece membri de partid, din listele acestora, împreună cu locul şi data naşterii, dar şi ocupaţia, conform datelor oficiale înregistrate la Biroul Electoral Judeţean (BEJ).

Alianţa Liberalilor şi Democraţilor – Durbacă Eugen (născut în Bacău, pe data de 16.05.1943, senator), Dima Cristian (născut în Galaţi, pe 16.07.1967, director, preşedinte), Deaconescu Vasile-Daniel (născut în Vrancea, pe 09.07.1967, manager), Dima Gheorghe (născut în Bacău, pe 11.12.1949, jurist), Gasparotti Florinel-Petru (născut în Galaţi, pe 04.10.1959, administrator), Buruiană Nataliţa (născută în Galaţi, 26.06.1956, administrator asociaţie proprietari), Garofa Ion (născut în Vaslui, pe 16.08.1949, administrator), Totolici Genica (născută în Galaţi, pe 10.03.1967, director general), Şerban Ecaterina – Lidia (născută în Galaţi, pe 28.08.1967, consilier juridic), Secuianu Dorian-Paul (născut în Galaţi, pe 29.06.1979, director adjunct).

Uniunea Naţională pentru Progresul României – Chebac Eugen (născut în Galaţi, pe 22.07.1951, deputat), Stan Marius (născut în Hunedoara, pe 05.06.1957, primar în funcţie), Chirvăsuţă Laurenţiu (născut în Galaţi, pe data de 05.01.1965, deputat), Bălan Viorel (născut în Galaţi, pe 08.10.1974, consultant), Sandu Mitică (născut în Galaţi, pe 03.10.1956, director general), Roman Apostol-Picu (născut în Galaţi, pe 21.11.1968, director), Vicleanu Marian (născut în Galaţi, pe 19.12.1958, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean), Ţuicu Emil (născut în Galaţi, pe 18.05.1958, şef reprezentanţă RAR), Lăcătuşu Sorin (născut în Galaţi, pe 21.03.1983, manager societate comercială).

Partidul Naţional Liberal – Bogdan Tania-Iuliana (născută în Galaţi, pe 15.04.1953, consilier judeţean), Ştefan Ion (născut în Mehedinţi, pe 15.06.1963, preşedinte FNMDR), Paraschiv Cătălin (născut în Galaţi, pe 13.04.1974, economist), Gaiu Magdalena (născută în Galaţi, pe 20.09.1952, pensionară), Radu Valentin (născut în Galaţi, pe 03.03.1979, director), Dănăilă Sorin (născut în Galaţi, pe 22.08.1969, director programe), Cristovici Viorel (născut în Galaţi, pe 25.01.1960, manager), Ursu Nicuşor (născut în Galaţi, pe 30.03.1959, administrator), Căluean Anghel Costel (născut în Galaţi, pe 21.06.1976, medic veterinar), Simbanu Ionică (născut în Galaţi, pe 10.09.1967, director general SC Confort SA).

Partidul Social Democrat – Fotea Costel (născut în Iaşi, pe 14.11.1974, administrator public al Consiliului Judeţean), Istudor Gigel (născut în Brăila, pe 15.11.1964, inginer), Dobrovici-Bacalbaşa Nicolae (născut în Bucureşti, pe 29.03.1944, preşedinte al Consiliului Judeţean), Gogoncea Lilion-Dan (născut în Sibiu, pe 28.02.1953, pensionar), Zaharia Eugen (născut în Botoşani, pe 17.04.1950, director general), Sandu Viorica (născută în Bacău, pe 24.04.1962, director economic), Cambanache Liliana (născută în Tecuci, pe 19.07.1967, administrator firmă), Naggar Andreea-Anamaria (născută în Galaţi, pe 18.09.1986, avocat), Trandafir Avram (născut în Galaţi, pe 29.07.1950, pensionar), Palade Cătălin (născut în Galaţi, pe 22.07.1972, primar).

Partidul Mişcarea Populară – Cristache Cătălin (născut în Buzău, pe 11.06.1978, inginer auto), Iaru Romulus-Lucian (născut în Bucureşti, pe 18.05.1968, consultant), Butunoi Adrian-Liviu (născut în Galaţi, pe 27.09.1967, mediator), Stan Ionel (născut în Galaţi, 19.05.1970, operator dană), Melinte Liviu-Ionuţ (născut în Galaţi, pe 26.12.1978, inginer vânzări), Niculcea Ionuţ-Viorel (născut în Galaţi, pe 03.01.1978, profesor de educaţie fizică şi sport), Pană Nicuşor (născut în Galaţi, pe 15.07.1962, inginer), Nistor Costel-Adrian (născut în Bucureşti, pe 06.04.1976, administrator), Stroe Elena (născută în Neamţ, pe 03.03.1963, manager), Tenie Dumitru (născut în Galaţi, pe 12.10.1974, administrator).

Asociaţia Partida Romilor Pro-Europa - Gotu Viorica (născută în Galaţi, pe 07.03.1957, expert judeţean pentru romi), Damian Sanda-Simona (născută în Galaţi, pe 11.11.1990, consilier în carieră), Barbu Claudia (născută în Galaţi, pe 28.08.1986, consilier formare), Petrică Claudiu-Iulian (născut în Galaţi, pe 29.10.1979, secretar), Tecaru Constantin (născut în Galaţi, pe 14.04.1956, fără ocupaţie), Nica Maricica (născută în Galaţi, pe 10.07.1955, mediator sanitar), Duminică Jana-Ilinca (născută în Galaţi, pe 10.08.1969, învăţător), Stoica Mitică (născut în Bistriţa Năsăud, pe 30.05.1963, viceprimar), Stoica Gheorghe (născut în Galaţi, pe 28.02.1967, expert local romi), Marodin Gheorghe (născut în Mureş, pe 02.08.1961, expert local romi).

Partidul România Unită – Constantinescu Mihai (născut în Vaslui, pe 27.02.1959, director general), Roman Monica (născută în Galaţi, pe 14.11.1976, consilier juridic), Zaldea Eugen (născut în Vaslui, pe 12.09.1967, operator sudură), Toniţă Emil (născut în Galaţi, pe 12.03.1956, pensionar), Iacob Marius-Gabriel (născut în Galaţi, pe 07.06.1980, inspector SSM), Bejan Petrică (născut în Galaţi, pe 29.07.1958, pensionar), Florea Gheorghe (născut în Buzău, pe 15.07.1948, profesor), Sava Olivia-Aura (născută în Galaţi, pe 29.05.1983, casnică), Ionescu-Corbu Alice (născută în Galaţi, pe 20.03.1968, amanetar), Zaldea Ionuţ-Alexandru (născut în Galaţi, pe 22.12.1991, tehnician desenator).

Partidul Social Românesc – Aramă Iulian-Nicuşor (născut în Galaţi, pe 13.10,1967, inginer), Zeca Ionela-Cerasela (născută în Galaţi, pe 11.08.1970, avocat), Vlasie Mihail (născut în Galaţi, pe 08.02.1951, pensionar), Tanasă Ionel (născut în Neamţ, pe 09.09.1969, inginer), Năstase Camelia-Gina (născută în Galaţi, pe 29.02.1976, contabil şef), Cordoneanu Manea (născut în Galaţi, pe 11.07.1968, profesor şi instructor auto), Misăilă Violeta (născută în Galaţi, pe 13,01.1975, director vânzări IT), Stănescu Marin-Mirel (născut în Galaţi, pe 25.03.1992, tinichigiu), Drocan Gabriela-Anca (născută în Galaţi, pe 22.02.1968, asistent medical), Gîdei Lucian (născut în Galaţi, pe 28.08.1967, constructor nave).

În continuare, pe buletinele de vot dedicate Consiliului Judeţean îi veţi găsi pe candidaţii independenţi Zamfir Aurel (născut în Galaţi, pe 07.09.1956, inginer) şi Dorin Butunoiu (născut în Galaţi, pe 06.12.1975, dr. inginer).

Ce este INTERZIS să facem în ziua alegerilor

$
0
0
Ce este INTERZIS să facem în ziua alegerilor

Pe 5 iunie, gălăţenii se vor prezenta la urne ca să-şi voteze favoriţii ce vor forma aparatul administraţiei publice locale pentru următorii patru ani. Pentru ca scrutinul să se desfăşoare în bune condiţii, iar procesul electoral să nu fie presărat şi, respectiv, urmat de incidente cu iz contravenţional sau penal, alegătorii şi cei implicaţi în desfăşurarea votării trebuie să ţină cont de o serie de prevederi legale.

Poliţia Română readuce în atenţie principalele acte de la care cei vizaţi trebuie să se abţină, în caz contrar riscând să se aleagă cu amenzi sau dosare penale.

Amenzi de până la 1.000 de lei


Potrivit Legii 115 din 2015 privind alegerea autorităţilor administraţiei publice, fiecare alegător trebuie să intre singur în cabina de vot, după ce a primit cele trei buletine de vot şi ştampila cu menţiunea VOTAT din partea comisiei secţiei de votare.

În plus, alegătorii trebuie să păstreze doar pentru ei momentul în care votează, nu să îl imortalizeze în fotografii sau filmuleţe. Prezenţa mai multor persoane în cabina de vot, precum şi fotografierea sau filmarea prin orice mijloace a buletinului de vot de către alegători în timpul exercitării dreptului de vot se sancţionează cu amendă de la 600 lei la 1.000 lei.

Chiar dacă nu toţi candidaţii vă sunt pe plac, sau poate nu aveţi chiar nicio preferinţă, nu trebuie să vă răzbunaţi pe "antipatici" mâzgâlind afişele electorale sau să distrugeţi alte tipuri de materiale de propagandă. Potrivit legii, constituie contravenţie distrugerea, deteriorarea, murdărirea, acoperirea prin scriere sau în orice alt mod a listelor electorale, a platformelor-program afişate sau a oricăror altor afişe ori anunţuri de propaganda electorală şi se sancţionează cu amendă de la 600 lei la 1.000 lei.

Nici setea nu şi-o vor putea ostoi alegătorii oriunde în ziua votării. Electoratul va putea să dezbată evenimentele zilei în jurul unei beri la cel puţin 500 de metri de secţia de votare, deoarece comercializarea sau consumul de băuturi alcoolice pe o distanţă mai mică se sancţionează cu amendă de la 2.200 lei la 3.000 lei.

Între şase luni şi trei ani închisoare


Aceasta este pedeapsa comună a celor mai frecvente infracţiuni electorale, încălcarea codului penal în timpul alegerilor sau în perioada premergătoare fiind un risc nu doar pentru alegători, ci şi pentru cei înscrişi în cursă ori susţinătorii lor. Astfel, clasicele "pomeni electorale", marcate sub oferirea de prânzuri, pachete, bani sau alte foloase, cu excepţia bunurilor cu valoare simbolică, inscripţionate cu însemnele unei formaţiuni politice, pentru a aduna voturi sau a elimina concurenţa, se pedepseşte cu închisoarea între trei luni şi şase ani şi interzicerea unor drepturi.

Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează împiedicarea dreptului de a alege sau de a fi ales, dar şi utilizarea unei cărţi de alegător sau a unui act de identitate nul ori fals sau a unui buletin de vot fals.

În fine, alegătorii trebuie să ţină cont că au voie să introducă în urne atâtea buletine cât trebuie să primească, conform legii, respectiv trei. Dacă vor strecura mai multe formulare, riscă dosar penal şi aceeaşi pedeapsă privativă de libertate.

APEL LA SINCERITATE. Ce spun oamenii din spatele candidaţilor la Primăria Galaţi

$
0
0
APEL LA SINCERITATE. Ce spun oamenii din spatele candidaţilor la Primăria Galaţi

Timp de o lună, i-am urmărit pe candidaţii la Primăria municipiului Galaţi vorbind despre proiectele lor, despre planurile lor de dezvoltare a oraşului, despre soluţiile lor pentru problemele şi nevoile cetăţenilor. Le-am citit, analizat, comparat şi judecat punctele de vedere exprimate în cadrul campaniei „Trei întrebări pentru candidaţii la Primăria Galaţiului”, un demers jurnalistic iniţiat de cotidianul nostru, în vederea corectei informări a gălăţenilor despre cei care vor să ajungă la cârma oraşului.

Doar câteva ore ne mai despart de duminica votului. Tocmai de aceea ne-am gândit că ar fi momentul potrivit să-i întrebăm pe cei mai importanţi oameni din spatele candidaţilor, pe cei care i-au propus şi susţinut în competiţia pentru Primăria oraşului, de ce au făcut acest lucru. Ce-i califică pentru funcţia de primar al oraşului şi ce cred despre şansele lor reale la alegerile din 5 iunie.

I-am ales să răspundă la aceste întrebări pe susţinătorii celor patru candidaţi care sunt în cărţi pentru a obţine mandatul de primar al municipiului Galaţi. Le dăm cuvântul în ordinea în care candidaţii pe care îi propun gălăţenilor vor apărea pe buletinul de vot.

Călin Popescu Tăriceanu: Mesaj de susţinere pentru Eugen Durbacă


"Eugen Durbacă are o vastă experienţă politică şi administrativă, care poate fi pusă în slujba gălăţenilor. Îl cunosc pe domnul senator Eugen Durbacă şi îi cunosc capacitatea organizatorică şi mi-a plăcut nu o dată să dau exemplu modul în care este organizat ALDE în Galaţi şi celorlalte organizaţii de pe întreg teritoriul României. Fără îndoială, domnia sa are un merit major.

Mă bucur că domnul senator, cu ambiţia, determinarea şi curajul pe care i le cunosc s-a hotărât să se angajeze în această competiţie electorală pentru a câştiga Primăria Galaţiului. Avem aceeaşi şansă alături de toţi ceilalţi candidaţi, dar, în plus, cred că atuul este experienţa extraordinară, politică şi administrativă, pe care o are colegul meu, Eugen Durbacă, experienţă care poate fi pusă în slujba cetăţenilor Galaţiului.

Domnia sa a făcut o frumoasă prezentare a obiectivelor pe care doreşte să le realizeze în viitoarea calitate de primar şi vreau să aveţi convingerea că vă vom sprijini pentru ca acestea să fie realizate”, a transmis preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, copreşedintele ALDE.

Aurel Vlaicu: Mesaj de susţinere pentru Marius Stan


"Sunt Aurel Vlaicu. Administratorul public al oraşului.
Subiectivism în susţinere? Nu e cazul meu. Sunt un om independent cu o carieră şi un nume până la Marius Stan.
Am intrat în echipa lui Marius Stan, pentru că, atunci când mi-a spus ce vrea să facă, am fost uimit să aud că doreşte să îşi asume acţiuni total nepopuliste în detrimentul politicii, dar în favoarea dezvoltării unui oraş uitat de lume.
L-am întrebat dacă e conştient de urmări, de câţi adversari va avea şi cu ce putere îl vor frâna.
Mi-a răspuns că e conştient.
Din acel moment am construit. Fără să ne lăudăm. Fără să ne văităm. Mulţi au boicotat. Mulţi se întreceau să comenteze părţile slabe ale proiectelor, fără a propune nimic. E uşor să găseşti cusururi celui ce face, când tu nu eşti în stare. ‎
A demonstrat că nu ia măsuri populiste.
Cine ar fi riscat ca în campanie să ia măsura scoaterii maxi-taxi-urilor din oraş?
Cine ar fi expropriat şi demolat pentru a lărgi un bulevard?
Toţi spun că sunt primii în sondaje, sondaje făcute cu activul de partid, glume proaste, manipulări.
Eu pot spune însă că Marius Stan este primul.
Primul care s-a bătut pe bune şi nu a făcut compromisuri politice. Chiar spre exasperarea mea.
Primul care a vorbit despre Galaţi la Bucureşti, Londra sau Bruxelles.
Primul care a spus nu căldură fără plată.
Primul care a avut curaj să înceapă curăţenia în transport.
Primul care a realizat peste 100 de proiecte în patru ani.
Unii spun că nu a făcut nimic.
Le spun că dacă au curaj, să mi-o spună în faţă.
Pentru că este şi munca mea. Şi nu permit nimănui să conteste.
Evident că nu este suficient. Dar dacă după 100 milioane de euro investiţi şi 100 de proiecte, tot mai sunt multe de făcut, atunci iată imaginea distrugerii pe care am preluat-o de la cei care azi vă cer votul. ‎
Sunt Aurel Vlaicu, am lucrat în Guvern, în Parlament, în Primăria Capitalei şi îl susţin pe Marius Stan pentru că este, înainte de toate, om".

Victor Paul Dobre: Mesaj de susţinere pentru Nicuşor Ciumacenco


„Eu cred că a sosit timpul ca răspunderea, responsabilitatea, conducerea municipiului să fie preluate de o nouă generaţie de oameni politici, de gălăţenii care au ajuns la maturitate după 1989, de oamenii secolului XXI şi ai mileniului III. Bineînţeles că nu poţi să încredinţezi o responsabilitate aşa mare, cum este Primăria sau Consiliul Local, unor oameni care nu au experienţă. Din aceste considerente, Nicuşor Ciumacenco îndeplineşte ambele criterii. Este din o nouă generaţie de oameni politici, este la vârsta ideală – mi-aduc aminte că şi eu am preluat conducerea judeţului la 43 de ani. El are 41. Are o experienţă, a fost viceprimarul Galaţiului şi de facto a fost, o bună perioadă de timp, primar. Nu trebuie să facă un efort deosebit ca să ştie tot ce înseamnă administraţia publică locală. Un alt lucru, foarte important: Galaţiul are resurse financiare limitate, deşi este un oraş care, fără a fi bogat, este cu stare. În acest context, numai accesarea fondurilor europene poate să ne permită realizarea unor investiţii majore aşa încât servicii publice importante să fie la dispoziţia gălăţenilor, de calitate şi nu foarte scumpe. Nicuşor Ciumacenco are această experienţă. A accesat, a realizat şi a finalizat proiecte europene. Este de altfel singurul, şi subliniez acest lucru, dintre toţi candidaţii care a făcut aşa ceva. Ceilalţi, ori nu au făcut când au condus, ori n-au avut ocazia. Este o experienţă importantă şi decisivă pentru următorii patru ani ai Galaţiului.

Ne-am angajat şi propunem o nouă listă de consilieri, dar nu de juniori. Sunt oameni foarte tineri şi oameni cu experienţă de viaţă. Prin votul nostru să încredinţăm şansa oraşului unei noi generaţii, capabilă de efort, susţinere şi cu experienţa necesară de a duce la bun sfârşit ceea ce şi-au propus.

Ne dorim şi îmi doresc victoria candidatului nostru. În foarte multe evaluări – şi aici mă refer la cele reale, făcute atât de noi, cât şi de adversarii politici – este pe primul loc şi cred că este firesc. Cred că va avea scorul necesar să câştige Primăria de o manieră concludentă. Asta înseamnă, bineînţeles, peste 30 la sută”, a transmis preşedintele PNL Galaţi, deputatul Victor Paul Dobre.

Dan Nica: Mesaj de susţinere pentru Ionuţ Pucheanu


„Mai mult ca oricând, avem nevoie la primăria Galaţiului de o echipă unită, de un primar tânăr şi energic, cu multă putere de muncă. Administraţia publică are nevoie de oameni noi şi profesionişti, iar Ionuţ Pucheanu este singurul candidat care ştie ce trebuie făcut pentru dezvoltarea Galaţiului. Am încredere că după patru ani de mandat ai lui Ionuţ Pucheanu oraşul va cunoaşte o schimbare în bine, o schimbare de care are atât de multă nevoie. Pe 5 iunie facem primul pas spre Galaţiul pe care ni-l dorim! Pe 5 iunie sunt convins că PSD şi Ionuţ Pucheanu vor câştiga alegerile la Galaţi. Oamenii au încredere în PSD, mai ales după o guvernare care a reuşit să redea demnitatea profesorilor, medicilor, pensionarilor, fiecărui om din această ţară. Pentru prima dată după revoluţie guvernul PSD a luat măsuri de reducere a TVA şi implicit, de scădere a preţurilor la alimente şi servicii. Sunt convins că duminică PSD va obţine cele mai multe voturi la Galaţi, va înregistra un scor confortabil care să ne asigure majoritatea în Consiliul Local. Numai o echipă unită, primarul împreună cu consilierii locali, vor reuşi să ducă la capăt proiectele majore atât de necesare oraşului nostru”, a transmis preşedintele PSD Galaţi, europarlamentarul Dan Nica.

Firmele din vestul ţării fac ANGAJĂRI. Muncitorii gălăţeni, la mare căutare

$
0
0
Firmele din vestul ţării fac ANGAJĂRI. Muncitorii gălăţeni, la mare căutare

O companie din Arad a organizat o o mini-bursă a locurilor de muncă chiar la sediul Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă Galaţi


La finalul primului trimestru al anului 2016, numărul şomerilor din judeţul Galaţi este de 17.362 de persoane, iar grosul (14.723) provine din mediul rural, a anunţat Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă, prin intermediul unui comunicat de presă remis redacţiei. În condiţiile în care investiţiile în crearea de locuri de muncă lipsesc în judeţul Galaţi, iar posturile disponibile prin intermediul AJOFM nu au depăşit 250 în primele luni ale anului, o bună parte dintre şomerii gălăţeni şi-au pierdut orice speranţă la a se mai angaja. Cu toate astea, ei mai primesc şi veşti bune, iar una dintre ele este că o firmă din Arad care a organizat, de curând, o mini-bursă a locurilor de muncă chiar la sediul Agenţiei de Ocupare a Forţei de Muncă. 

Candidaţii, ademeniţi cu salarii motivante


De mai bine de un deceniu, cei mai căutaţi pe piaţa muncii sunt... muncitorii, fie ei calificaţi ori necalificaţi. Această cerere pentru cei cu studii minime sau cu o meserie la bază a produs destule modificări pe piaţa muncii, astfel că cei mai mulţi angajatori au început să pluseze, pe lângă salariu, cu mese gratuite, cazare, chiar şi transport spre casă la final de lună. Astfel, chiar dacă locul de muncă oferit de firma arădeană, anume "confecţioner cablaje auto", este tocmai în partea cealaltă a ţării, candidaţii la acest post au fost ademeniţi cu un salariu atractiv (1.450 de lei brut), la care se adaugă un bonus de prezenţă de 15 la sută, 25 la sută spor pentru turele de noapte, 200 la sută pentru orele suplimentare lucrate, tichete de masă, precum şi două mese pe zi asigurate. În plus, cei selectaţi beneficiază şi de cazare gratuită, precum şi de transport gratuit spre casă o dată pe lună. "Nu e prima dată când lucrăm cu această firmă, ei fiind cei care au organizat şi vara trecută trei burse ale locurilor de muncă în judeţ, tot pentru fabrici de componente auto în vestul ţării. Ne-au sunat, ne-au întrebat dacă avem candidaţi pe profilul căutat de ei şi am reuşit să strângem laolaltă aproximativ 100 de şomeri care aveau nivelul necesar de pregătire", ne-a explicat Cezar Năstase, directorul AJOFM Galaţi. 

Cei mai mulţi şomeri, cu studii minime


Atât în ultimele oferte de locuri de muncă raportate de AJOFM, cât şi în cazurile în care angajatori din alte oraşe vin în judeţul nostru cu propuneri de locuri de muncă, muncitorii necalificaţi sau cei cu studii medii sunt la mare căutare. "Atât anul trecut, cât şi acum, ne-au fost ceruţi muncitori de către o firmă din vestul ţării, pentru a lucra în fabrici de piese auto. Noi, ca instituţie, ne bucurăm când vin angajatori şi ne cer forţă de muncă, pentru că avem, slavă Domnului. Mai greu este când vine vorba de interviu, pentru că mulţi nu vor să plece atât de departe de familii, chiar dacă salariul şi condiţiile de lucru sunt peste ce au acasă, unde nu produc nimic cu excepţia indemnizaţiei", ne-a mai spus Cezar Năstase, directorul AJOFM Galaţi.

"Am venit în Galaţi pentru a face angajările din cauza ratei ridicate a şomajului, lipsa locurilor de muncă din zonă, dar şi pentru că în zona judeţelor Arad şi Timiş este o cerere mare de forţă de muncă, iar aducerea de muncitori din alte colţuri ale ţării a devenit o practică obişnuită. Candidaţii selectaţi trebuie să aibă măcar studii medii, îndemânare şi să fie atenţi la detalii. În plus, dispoziţia la relocare a fost cel mai important factor. Ne bucurăm că interesul a fost mare atât din partea AJOFM, cât şi din partea candidaţilor", ne-a spus Marius Tout, reprezentantul firmei de recrutări. Conform acestuia, au fost selectaţi pentru angajare în jur de 100 de muncitori. 

La ultima raportare, numărul şomerilor din Galaţi mai scăzuse, iar rata şomajului era de 8,57 la sută. Din totalul şomerilor, 91 la sută (15.985) au studii minime, adică sunt ori necalificaţi ori în perioada de ucenicie, în timp ce doar 390 de şomeri au studii superioare. În ceea ce priveşte vârsta şomerilor, cei mai mulţi (5.666) au între 40 şi 49 de ani.

ACCIDENT GRAV pe strada Basarabiei din Galați. Trei răniţi şi patru maşini distruse (FOTO)

$
0
0
ACCIDENT GRAV pe strada Basarabiei din Galați. Trei răniţi şi patru maşini distruse (FOTO)


Persoane rănite, autoturisme avariate şi trafic blocat zeci de minute constituie bilanţul unui eveniment rutier petrecut, joi, 2 iunie, la intersecţia străzilor Basarabiei şi Poşta Veche, dintr-o simplă neacordare de prioritate. În impact au fost implicate nu mai puţin de patru maşini, prima dintre ele dând tonul ciocnirilor în lanţ care au urmat. Potrivit martorilor, cel care ar fi provocat coliziunea ar fi fost şoferul unui Wolkswagen, care a ieşit de pe Poşta Veche în Basarabiei. A lovit în plin un BMW care cobora dinspre Coşbuc, proiectându-l în alte două maşini, una dintre ele staţionată. La faţa locului, poliţişti au concluzionat că totul putea fi evitat, dacă cel aflat la volanul primei maşini s-ar fi asigurat.

"Un bărbat în vârstă de 43 ani din Galaţi, în timp ce conducea autoturismul pe strada Poşta Veche, la intersecţia cu strada Basarabiei, nu a acordat prioritate de trecere unui autoturism care circula pe strada Basarabiei, intrând în coliziune cu acesta. În urma impactului, a fost proiectat într-un  autoturism  oprit în intersecţie pe strada Poşta Veche, care la rândul lui a ricoşat într-un autoturism care circula pe strada Basarabiei", precizează cms. şef Ştefan Gohoreanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

În urma impactului, trei persoane aflate în prima maşină lovită au fost rănite, fiind transportate la spital de echipajele SMURD. Poliţiştii rutieri ai deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

{gallery}AccidentBasarabiei{/gallery}

GALAȚIUL, SUB APE - după două ore de PLOAIE TORENȚIALĂ

$
0
0
GALAȚIUL, SUB APE - după două ore de PLOAIE TORENȚIALĂ


A fost suficientă o ploaie de doar două ore pentru ca oraşul să fie dat peste cap. Străzi pline cu apă, tramvaie oprite pe şine, curţi inundate şi trafic îngreunat. Aşa se poate rezuma rezultatul ploii de vineri seară. Conform purtătorului de cuvânt al ISU Galaţi, maiorul Eugen Chiriţă, pompierii au acţionat în mai multe cartiere din Galaţi pentru evacuarea apei.

Cea mai gravă problemă a fost pe strada Leonida Zamfirescu, acolo unde apa a intrat în curţile oamenilor, dar şi în curtea unui service auto. Aici problemele nu au apărut din aceleaşi cauze ca în celelalte cartiere din oraş, și anume a canalizărilor care nu au mai făcut faţă, ci din cauză că pe strada respectivă nu există canalizare. Este o problemă pe care gălăţenii de pe această stradă o ridică de cinci ani de zile.

“De fiecare dată când plouă mai tare, ni se indundă strada şi curţile. În casă încă nu a intrata apa, ci doar în garaj”, ni s-a plâns unul dintre gălăţenii de pe strada Leonida Zamfirescu.

Deşi vădit supăraţi, unii dintre tinerii de pe stradă au încercat să facă haz de necaz şi şi-au montat câteva undiţe. “Poate reuşim să prindem ceva. Plouă şi de obicei pică mai bine. Nu ştiu ce vom prinde, dar la câtă apă este…”, ne-au spus tinerii.

În unele zone din oraş, problemele au fost rezolvate de pompieri cu motopompe. În altele însă, după ce ploaia s-a oprit, canalizările şi-au reintrat în funcţii şi au absorbit toată apa de pe străzi. Bălţi, trebuie să recunoaştem, au mai rămas pe lângă borduri, dar faţă de pâraiele create în timpul ploii, acestea păreau absolut ”normale”.

{gallery}InundatiiGalati{/gallery}


ATENȚIE! Doar astăzi puteţi solicita URNA MOBILĂ. Află care sunt SECȚIILE DE VOTARE arondate spitalelor şi căminelor

$
0
0
ATENȚIE! Doar astăzi puteţi solicita URNA MOBILĂ. Află care sunt SECȚIILE DE VOTARE arondate spitalelor şi căminelor

Gălăţenii care nu se pot deplasa la secţiile de votare arondate domiciliului, din motive de sănătate, dar care doresc să-şi exercite dreptul de a vota, au la dispoziţie doar ziua de astăzi (sâmbătă) pentru a solicita urna mobilă! Aşa cum v-am mai informat, potrivit Biroului Electoral Municipal (BEM), cererile se pot depune până la ora 20,00, la birourile secţiilor de vot.

„Aceste cereri trebuie să fie însoţite cu documente justificative, acte medicale, dacă există decizie de încadrare cu grad de handicap sau alte documente de acest gen, prin care să reiasă starea de boală. Nu trebuie să fie precizat în mod expres că nu este transportabil sau că nu este deplasabil, dar din actele medicale trebuie să poţi trage o astfel de concluzie”, a precizat judecătorul Mihaela Diana Oancea, preşedintele Biroului Electoral Municipal Galaţi, care a adăugat că, în cazul în care alegătorul nu se află la domiciliul său, ci la o altă adresă, în îngrijirea unei persoane, spre exemplu, trebuie să solicite urnă mobilă la secţia de vot arondată zonei în care se află.

Judecătorul Mihaela Diana Oancea a explicat că, pe data de 5 iunie, în ziua votului, se vor deplasa cu urna mobilă la adresele indicate câte doi membri ai secţiilor de vot, care vor avea asupra lor listele suplimentare, buletine de vot şi, bineînţeles, ştampilă cu menţiunea „VOTAT”. Persoanele care vor beneficia de urna mobilă vor fi radiate din listele electorale din cadrul secţiilor de votare de care aparţin, pentru prevenirea votului multiplu.

IATĂ care sunt secţiile de votare arondate spitalelor şi căminelor


Potrivit Biroului Electoral Municipal, cei aflaţi în arestul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Galaţi vor solicita urna mobilă la secţia de votare nr. 130, iar cei din Penitenciar - la Secţia de votare nr. 37.

Gălăţenii care se află în Spitalul de Psihiatrie vor depune cereri la Secţia nr. 43, cei din Spitalul de Boli Infecţioase - la Secţia nr. 42, cei de la Pneumoftiziologie - la Secţia nr. 38, în timp ce Spitalului CFR îi corespunde Secţia nr. 34. Spitalului Judeţean i-au fost arondate nouă secţii de votare, câte una pentru fiecare etaj. Este vorba despre Secţiile cu nr. 52, 53, 54, 55, 92, 93, 98, 99 şi 100. Cei aflaţi în Spitalul Militar vor solicita urna mobilă la Secţia nr. 40, pacienţii Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie „Buna Vestire” - la Secţia nr. 35, iar cei ai Spitalului de Copii - la Secţia nr. 102.

Pentru cei din cadrul Căminului pentru Persoane Vârstnice „Sfântul Spiridon”, cererile trebuie depuse la Secţia nr. 39, pentru cei din Centrul Medico Social - la Secţia nr. 39, pentru cei din Centrul pentru Persoane Vârstnice "Ştefan cel Mare" - Secţia nr. 21, pentru cei din Centrul pentru Persoane fără Adăpost - la Secţia nr. 43, iar pentru cei din Căminul de locuinţe şi sprijin pentru tineri - la Secţia nr. 41.

Conform estimărilor BEM, în cele 15 instituţii ar putea vota peste 3.000 de persoane.

Duminică - ZIUA V, de la VOT. Cine sunt gălăţenii care vor vota la alte secţii de votare

$
0
0
Duminică - ZIUA V, de la VOT. Cine sunt gălăţenii care vor vota la alte secţii de votare

O parte dintre gălăţenii care, la alegerile trecute, au votat, de pildă, la Casa de Cultură a Sindicatelor, şi-ar putea exercita, duminică, dreptul de a alege la secţia din incinta SC Apă Canal sau la cea de la Şcoala "Nicolae Mantu" * Iată ce modificări s-au efectuat în arondarea străzilor din municipiul Galaţi la secţiile de votare organizate pentru alegerile locale din 5 iunie


Duminică, 5 iunie, de la ora 7,00 şi până la ora 21,00, gălăţenii cu drept de vot sunt aşteptaţi la urne ca să-şi aleagă primarul, consilierii locali şi consilierii judeţeni. La nivelul municipiului Galaţi, pentru cei 259.662 de alegători au fost amenajate 176 de secţii de votare. Conform legii, cetăţenii pot vota numai la secţia de votare la care este arondată strada sau localitatea de domiciliu sau reşedinţă, unde sunt înscrişi în lista electorală permanentă.

Ca să aflaţi secţia de votare la care sunteţi arondaţi şi adresa acesteia, este simplu: accesaţi https://registrulelectoral.ro/ şi introduceţi datele personale. De ce este important să ştiţi unde anume votaţi? Pentru că, potrivit datelor furnizate de Biroul Electoral Municipal, au fost operate câteva modificări şi unele străzi sau porţiuni de străzi sunt arondate acum altor secţii de votare. Iată care sunt aceste schimbări.

Cine vota la fostul Colegiu "Cuza" votează acum la CNVA


Cea mai importantă schimbare îi vizează pe gălăţenii care, la alegerile trecute, votau la secţia de votare amenajată în sediul Colegiului „Al. I Cuza” din Fundătura Şcolii nr. 1. Pe 5 iunie, aceştia sunt aşteptaţi la vot la secţia din incinta Colegiului Naţional „Vasile Alecsandri”, pe strada Nicolae Bălcescu nr. 41. Este vorba despre cetăţenii care locuiesc pe strada Brăilei nr. 4 bloc H, strada Dornei integral, strada Nicolae Bălcescu numere impare 1 - 35, strada Nicolae Bălcescu numere pare 2 - 44, strada Nicolae Bălcescu numere pare 48 - 52, Fundătura Şcolii integral, strada Tecuci (strada 1 Mai) nr. 5 bloc V2 şi strada Traian nr. 34.

Alte schimbări


Conform tabelului furnizat de Biroul Electoral Municipal, cetăţenii care domiciliază pe strada Brăilei numere pare 42 - 54, în loc să meargă la Casa de Cultură a Sindicatelor, vor vota la secţia de la SC Apă Canal SA.

La Casa de Cultură a Sindicatelor, vor vota gălăţenii care locuiesc pe strada Română nr. 149 A.

Gălăţenii care domiciliază pe bulevardul George Coşbuc numere pare 190-316 vor vota la Şcoala Gimnazială „Ludovic Cosma”, în vreme ce vecinii lor de pe bulevardul George Coşbuc numere impare 219 -249 vor merge la Liceul Tehnologic Căi Ferate.

Şi tot la Liceul Tehnologic Căi Ferate vor vota şi locatarii bulevardului George Coşbuc numerele 318 - 360, care au fost aduşi de la secţia de votare de la Şcoala „Ludovic Cosma”.

Vor merge la urne la secţia de votare de la Colegiul de Industrie Alimentară „Elena Doamna” gălăţenii care îşi au locuinţa pe străzile Dimitrie Bolintineanu şi Elena Doamna.

La secţia de votare de la Şcoala Gimnazială nr. 9 sunt, mai nou, arondate strada Combinatului nr. 5 B - 5Z şi strada Ing. Aurel Rozei Rosenberg.

Modificări survenite


În loc să voteze la Şcoala Generală nr. 40, alegătorii de pe strada Vrancei numerele 4 - 8 vor merge la Şcoala Gimnazială „Nicolae Mantu”. La fel vor face şi cei care locuiesc pe strada Brăilei numere pare 142 - 154, care ar fi trebuit să meargă tocmai la Casa de Cultură a Sindicatelor.

Conform tabelului furnizat de Biroul Electoral Municipal, strada Dr. Constantin Levaditti numere pare 24 A - 24 Z este arondată la secţia de votare de la Şcoala Gimnazială nr. 10.

Merg să voteze la Liceul Teoretic „Sfânta Maria” gălăţenii domiciliaţi pe strada Gheorghe Doja numere impare 73 - 79, bulevardul George Coşbuc numere impare 105 - 157 şi bulevardul George Coşbuc numere pare 76 - 118.

La Grădiniţa cu Program Normal Nr. 29 sunt aşteptaţi să voteze locatarii Aleii Dafinului.

În loc să voteze la Şcoala Gimnazială ”Elena Cuza”, vor merge la urne la Grădiniţa cu Program Normal Nr. 20 cetăţenii de pe străzile Tecuci numere pare 148 - 154Z, Tecuci numere pare 158 - 178, Basarabiei numere pare 130 - 138 şi, respectiv, Basarabiei numere pare 152 - 210.

Tot la Grădiniţa cu Program Normal Nr. 20 sunt arondate şi strada Tecuci numere impare 159 - 177, Tecuci numere impare 179 - 187, bulevardul George Coşbuc numere pare 156 - 188, bulevardul George Coşbuc numere impare 159 - 217Z şi, respectiv, bulevardul George Coşbuc numere pare 120 - 154.

Tabelul secţiilor de votare la care au fost arondate străzi noi va putea fi vizualizat AICI - CLICK pentru detalii

"Viaţa liberă" te ajută să cunoşti candidaţii din tot judeţul Galaţi - HARTĂ INTERACTIVĂ

ALEGERI LOCALE 2016/ Cine are dreptul să voteze şi care este procedura

$
0
0
ALEGERI LOCALE 2016/ Cine are dreptul să voteze şi care este procedura

Duminică, 5 iunie, se desfăşoară alegeri locale în toate oraşele şi comunele judeţului Galaţi. Nu mai puţin de 6.134 de persoane, din partea a 14 formaţiuni politice, candidează pentru funcţiile de primari, consilieri locali şi consilieri judeţeni. Peste 521.000 de cetăţeni cu drept de vot vor fi aşteptaţi să se prezinte la urne, în cele 436 de secţii de votare din judeţ. Votul va începe la ora 7,00 si se va incheia la ora 21,00.

La alegeri, pot participa gălăţenii care au împlinit vârsta de 18 ani, inclusiv cei care împlinesc această vârstă în ziua scrutinului, cei care nu au fost puşi sub interdicţie sau cărora nu le-a fost interzisă exercitarea dreptului de a alege, pe durata stabilită prin hotărâre judecătorească definitivă. Totodată, la scrutinul dedicat autorităţilor administraţiei publice locale pot vota şi cetăţenii Uniunii Europene care au domiciliul sau reşedinţa în Galaţi. Cei care se vor prezenta la urne trebuie să ştie însă că fără acte de identitate valabile nu li se va permite să voteze!

Ce faci când ajungi în secţia de votare


La intrarea în secţia de votare, eşti obligat să prezinţi operatorului de calculator actul de identitate şi, după caz, documentul care dovedeşte reşedinţa. Acesta va înscrie în sistemul informatic codul numeric personal, care va semnala dacă ai împlinit vârsta de 18 ani până în ziua votării inclusiv, dacă ţi-ai pierdut drepturile electorale, dacă eşti arondat la altă secţie de votare sau eşti omis din lista electorală permanentă şi ai formulat o solicitare de a fi înscris în Registrul electoral cu adresa de reşedinţă.

Cel mai important este că sistemul informatic, introdus în premieră odată cu acest scrutin, care va monitoriza prezenţa la urne şi va preveni votul ilegal, va descoperi imediat dacă ai mai votat în aceeaşi zi!

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) explică, într-un ghid dedicat tinerilor, că după ce prezinţi actul de identitate operatorului de calculator, semnezi în lista electorală permanentă sau în copia de pe lista electorală complementară (dacă eşti străin), primeşti cele trei buletine de vot şi ştampila cu menţiunea "VOTAT". Trebuie să ştii că în cabina de vot vei intra singur şi vei aplica ştampila cu menţiunea "VOTAT" în patrulaterul care cuprinde lista de candidaţi sau numele candidatului pe care doreşti să îl alegi. După ce ai votat, îndoaie buletinele de vot astfel încât pagina albă care poartă ştampila de control să rămână în afară şi introdu-le în urnă, având grijă ca acestea să nu se deschidă. „Îndoirea greşită a buletinului de vot nu atrage nulitatea votului, dacă secretul votului este asigurat. În cazul în care buletinul de vot se deschide în aşa fel încât secretul votului nu mai este asigurat, acesta se anulează şi se dă alegătorului, numai o singură dată, un nou buletin de vot”, atrag atenţia reprezentanţii AEP.

După ce ai introdus buletinele de vot în urne, restitui ştampila cu menţiunea „VOTAT”, iar pe versoul cărţii de identitate membrii secţiei de votare vor aplica un timbru autocolant, inscripţionat "VOTAT", împreună cu data scrutinului.

Trebuie precizat că cei care se vor prezenta la urne vor primi trei trei buletine de vot: unul pentru Primar, unul pentru Consiliul Local şi unul pentru Consiliul Judeţean.

"Viaţa liberă" te ajută să cunoşti candidaţii din tot judeţul Galaţi - HARTĂ INTERACTIVĂ

START VOT! Astăzi alegem primarul şi consilierii

$
0
0
START VOT! Astăzi alegem primarul şi consilierii

Nu mai puţin de 522.516 de cetăţeni cu drept de vot din municipiile, oraşele şi comunele judeţului Galaţi sunt aşteptaţi astăzi la urne pentru a-şi alege primarul, Consiliul Local şi Consiliul Judeţean. Conform datelor oficiale, la nivelul municipiului Galaţi sunt 260.403 alegători. La Tecuci numărul persoanelor cu drept de vot este de 37.178, la Târgu Bujor - 6.070, iar la Bereşti 2.753 de persoane pot să voteze.

Pentru acest scrutin au fost amenajate 436 de secţii de votare, dintre care 176 numai în municipiul Galaţi.

Secţiile de votare vor rămâne deschise alegătorilor până la ora 21,00, când programul de vot se va încheia. După anularea buletinelor de vot neutilizate şi strângerea ştampilelor de vot, se vor deschide urnele şi se vor număra şi centraliza voturile exprimate de cetăţeni.

Conform legii, cetăţenii pot vota numai la secţia de votare la care este arondata strada sau localitatea de domiciliu sau de reşedinţă, unde sunt înscrişi în lista electorală permanentă. Pentru a afla secţia de votare la care este arondat, orice persoană poate accesa adresa https://registrulelectoral.ro şi, introducând datele personale, i se va afişa atât adresa secţiei cât şi harta aferentă, pentru a ajunge mai uşor.

Puteţi vizualiza aici adresele şi străzile arondate fiecăreia dintre secţiile de votare din Galaţi, Tecuci, Bereşti, Târgu Bujor şi din comunele judeţului nostru.

Adresele şi străzile arondate fiecăreia dintre secţiile de votare din Galaţi

Adresele şi străzile arondate fiecăreia dintre secţiile de votare din mun. Tecuci, oraș Berești, oraș Tg.Bujor

Adresele şi străzile arondate fiecăreia dintre secţiile de votare din comunele din județul Galați

Reamintim că, pentru a vă putea exprima opţiunea electorală, trebuie să aveţi un act de identitate valabil. Iar în cazul în care acest document a expirat, Serviciul de Evidenţa Persoanei are astăzi program prelungit până la ora 21,00!

Participarea la acest vot este extrem de importantă pentru că alegerile locale, la fel ca în 2012, se vor desfăşura într-un singur tur de scrutin.

Câte trei buletine de vot, unul pentru alegerea primarului, unul pentru Consiliul Local şi unul pentru Consiliul Judeţean, aşteaptă ca dumneavoastră, cetăţeanul cu drept de vot, să vă decideţi aleşii pentru următorii patru ani!

Cine are dreptul să voteze şi care este procedura

NU ÎNCERCAȚI SĂ FRAUDAȚI ALEGERILE! Sistemul informatic nu poate fi atacat şi nici păcălit!

"Viaţa liberă" te ajută să cunoşti candidaţii din tot judeţul Galaţi - HARTĂ INTERACTIVĂ

APEL din Italia, cu ocazia ALEGERILOR de duminică: ”Votaţi şi pentru noi!”

ALEGERILE LOCALE la Galați, MINUT cu MINUT

$
0
0
ALEGERILE LOCALE la Galați, MINUT cu MINUT

”Viața liberă” vă ține la curent cu toate informațiile referitoare la alegerile locale.

- PNL cere RENUMĂRAREA tuturor voturilor pentru funcția de PRIMAR a municipiului Galați

- După numărătoarea paralelă: PSD a sărbătorit în stradă victoria lui IONUȚ PUCHEANU la PRIMĂRIA GALAȚI

- Luptă acerbă pentru PRIMĂRIA municipiului Galaţi. DURBACĂ a ieşit din joc!

- PSD a luat aproape tot judeţul Galați! Victorie fără drept de apel a social-democraţilor

- Victorie categorică a PSD la Tecuci. Daniel Ţuchel a PIERDUT Primăria

- GALAȚIUL NU A IEȘIT LA VOT/ Dezinteres major faţă de ALEGERILE LOCALE

- ALEGERI aproape ”exemplare”, pe raza judeţului Galați, în prima parte a zilei de duminică


- Vezi PREZENȚA LA VOT în TIMP REAL - CLICK AICI

- Într-o secție din Galați NU SE MAI VOTEAZĂ. Zeci de buletine de vot au DISPĂRUT! Poliția face ANCHETĂ

- Doar 32 la sută dintre gălăţeni au VOTAT în municipiul Galaţi! AU MAI RĂMAS DOUĂ ORE...

- O președintă a unei secții de votare, transportată la SPITAL

- Scandal la Cuza Vodă. Plângere penală împotriva primarului în funcție

- Plângere penală împotriva viceprimarului din Vârlezi, anunță PNL

- IATĂ care este participarea gălăţenilor la urne. Cine se află în TOPUL judeţelor cu cea mai mare PREZENȚĂ LA VOT

- Un membru al biroului Secţiei de Votare nr. 24 a fost EXCLUS. Care a fost MOTIVUL

- AFLĂ cât sunt de interesaţi gălățenii de ALEGERI, față de acum patru ani

- Proces electoral ÎNTRERUPT la o secţie de votare din Galaţi

- PLÂNGERI la Poliţie împotriva unor candidați la alegeri

- FRAUDE LA VOT. Buletine multiple pentru alegători şi membri blocaţi în cabina de vot

- VOT fără incidente la Spitalul Judeţean. Pentru ce au votat pacienţii

- CLICK AICI pentru a afla detalii despre PREZENȚA LA VOT

- Pe cine AVANTAJEAZĂ prezenţa scăzută la urne?

CANDIDAȚI LA URNE:

- PRIMARUL Marius Stan a VOTAT de ziua lui

- Nicuşor Ciumacenco a votat la Şcoala nr. 24

- Ionuţ Pucheanu, la secţia de votare: "Am votat cu încrederea că electoratul va ieşi astăzi la vot"

- Eugen Durbacă a votat la Şcoala Nr. 26

- Nicolae Bacalbaşa şi-a exercitat dreptul la vot

- Candidatul PMP pentru Primărie: „Am votat împotriva mafiei politice”

Viewing all 12845 articles
Browse latest View live